среда, април 19, 2006

ГИМ ЦЕНЗУРИРАН ! ! !

Драги читатели, новиот број на ГИМ беше недела дена одложен од печатење заради ЦЕНЗУРА... Имено, некои од вработените во Гимназијата (кои немаат врска со изработката на весникот) се побуниле за некои содржини, па така да, текст-два, кои „наводно“ биле со слична содржина и се повторувале низ страниците на весникот, се отстранети од истиот... Сеуште немаме добиено конкретни информации кои текстови се отстранети... Останува да видиме по недела-две (зависи кога печатницата ќе си ја сврши работата)...

10 коментари:

Анонимен рече...

dobro ako go cenzurilale onie koi nemaat vreska so vesnikot zarem profesorkata emona nemoze nisto okolu toa?

Unknown рече...

pa.... izglea dotamu e komplicirana rabotava....

Анонимен рече...

i taa e vo toa?

simonaaaaa рече...

e cekaj malku ako vesnikov e uste na cenzura na mestoto od tie tekstovi ke moze li da se vmetne nesto za BLUE SKY za ova letnava skola ako imas razbrano. Ako ne pobarj me ke ti kazam sto e kako e. Aj kazi mi dali ke mozi da se vmetni takvo nesto.

Анонимен рече...

Ne bi mozela da odgovoram kolku sum "vo toa",kako sto go narekuvas, iskreno i jas se zaprasuvam kolku sum "vo toa", se trudam da balansiram i da nema povredeni strani, veruvaj toa e najteskata rabota "vo toa"

Unknown рече...

До anonymous...
И самата „таа“ ти одговори на „тоа“... :-)

До Симона...
Весникот, за (твоја) жал, е веќе испечатен... На 3ти мај, после празниците, се дистрибуира... Требаше порано да ти текни... Нема врска... Сепак, отворени сме за соработка ;-)

simonaaaaa рече...

Sepak fala ja drugpat. Pozdrav

Анонимен рече...

dobro profesorke

Анонимен рече...

a koj tekstovi se cenzurirani ako smeam da znam?

simonaaaaa рече...

ja=aj (greska)